I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Tuesday, May 17, 2011

Bila dah malas bercinta, macam mana ?

Hoi peminat !
Woww,  like i have fans here HAHA sungguh kelakar. 
Ahh, tak kelakar okayy,  
If you wanna think im a perasan, go ahead lah i dont mind.
Ye memang perasan bila diri ini ada peminat
Im so sorry ive been so busy
Just wanna say, 
No im not dead people, im still very much alive and fat thank you (:

Actually, malas gila kut nak update belog bebelan ni,
mungkin atas sebab broadband dah tak ada.
Tengoklah, title entry pun pasal malas kan..
Maka dengan itu memanglah malas nak mencari line dimana aku bole menaip sepanjang panjang entry untuk diluahkan bebelan aku ni.

Okayy, nak tanya.
Mesti korang semua pernah putus cinta kan ? 
Mestilah pernah. 
Tapi pernah tak korang rasa tak ada perasaan untuk kembali bercinta ?
Yang itu tak ramai yang pernah rasa kannn.
Sebab orang kata setiap manusia tak boleh hidup tanpa cinta.

Pernah tak korang fikir kenapa ada orang yang malas nak kembali bercinta ?
Adakah sebab mereka takut untuk memulakan semula sesebuah hubungan atau ada sebab lain yang tak dapat nak dijelaskan ?
Wahhhh, serious plak entry nih kan..
Okayy sorry sorry, suddenly jee banyak soalan pulak.
Dah ngupe inspektor polis dah ! HAHA

Aku pernah terasa malas nak bercinta.
Bukan sebab masih teringat kenangan atau apa apa, tapi sebab seseorang manusia perlukan ruang untuk diri sendiri.
Tak kesahlah ruang untuk mengenali diri sendiri atau pun dunia.
Give me some space !
**hok alohhh, ghapo mu ni comel noo

Ingat senang ke nak mengenali seseorang untuk dijadikan seseorang teman ?
Its hard if you serious and easy if you are not
haaaa senang kan maksudnyee.

Dulu masa kat sekolah, korang bercinta segala bagai, korang tak fikir orang lain langsung.
Yang korang tahu, bf/gf korang sahaja. 
Bila dating, terasa ada bunga bunga dalam hati.
Senyum sampai nampak semua gigi.
Kalau boleh sekali dengan gusi.
Tak kesah dah apa orang lain kata.
Semuanya manis, semuanya wangi.
Kalau gaduh, menangis gila gila.
Pujuk hape ntah lagi kann...
Kecewa gila gila babi bila putus cinta.
Tapi bila semua tu korang dah lalui masa sekolah, bila dah habis sekolah, semuanye berubah.
Betul tak ?
Bercinta jadi tak serious sangat.
Ada yang masih serious tapi pengalaman mengajar untuk lebih berhati hati.
Setelah dikecewakan banyak kali, kali ni kecewa malas nak fikir sangat.
Whyyy ??
Sebab dah malas.
Dan sebab tu jugaklah perasan malas nak bercinta muncul,  
macam yang aku tanya korang tadi.
Tapi pernah tak kita cari cara macam mana nak munculkan perasan untuk bercinta semula ?
Tak kesah lah dengan orang yang sama atau pun tidak.

Senang jee, 
kita kena cari ini, 
Perasaan dimana kita mula mula merasa cinta (:

For baba : Sorry aku guna this picture as example for my entry. HAHA,
suka hatilah kan, ni pic aku jugak. Lalalaaa
Kata member kan.. (:

Ok dahhh, habissss !

5 comments:

  1. Oh sayang , i teringat pulak cintan masa dulo dulo dgn tettttt ...
    Rasa kelakar pun ad gak . Wakaka . Oke , sudah . Bye ~ Much <3 you darl :)

    ReplyDelete
  2. Opssss!! jgn la gitu..
    law berCINTA dgn sy malas x??
    ngee:))

    ReplyDelete
  3. rneszaine : haha yela syg, ngn tettt awk :)love you more dear !

    ReplyDelete
  4. pikiellelova : dgn kamu ok je syg <3

    ReplyDelete
  5. budak sekolah mmg suke bechenta sangat ^^

    ReplyDelete